uitstel competitie

do 19 maart 2020

UPDATE VIRUS COVID-19

Geen wedstrijd in België tot en met 30 april 2020. De facturatie van de bondsbijdragen aan de clubs wordt tijdelijk opgeschort voor een periode van drie maanden. Ontdek hier alle info.

DONDERDAG 19 MAART 2020

De corona crisiscel van de KBVB, waarin alle entiteiten van het Belgisch voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League), kwam deze voormiddag virtueel samen en heeft een aantal belangrijke beslissingen genomen voor het verdere verloop van het Belgisch voetbal de komende weken.

BONDSBIJDRAGEN CLUBS TIJDELIJK OPGESCHORT

Ten eerste besliste de crisiscel om alle clubs drie maanden uitstel van bondsbetalingen te geven. De KBVB is zich bewust van de precaire financiële situatie waarin sommige clubs zich momenteel bevinden. Het (voorlopig) opschorten van de trainingen, competities en toernooien heeft tot gevolg dat de belangrijkste inkomstenbronnen van de clubs plots wegvallen.  Een aantal kosten blijven echter doorlopen. Het uitstel van betaling moet de clubs wat ademruimte geven en betekent concreet dat we de resterende 3 schijven pas bij het begin van het volgende seizoen zal factureren.

GEEN OFFICIËLE MATCHEN TOT EN MET 30 APRIL

Verder besliste de corona crisiscel van de KBVB om alle  wedstrijden minstens tot en met 30 april uit te stellen. De crisiscel buigt zich in de tussentijd ook over verschillende scenario’s met betrekking tot het verdere verloop van de competities. Dat hangt natuurlijk sterk af van hoe de situatie rond het coronavirus in België de komende weken zal evolueren. 

TRAININGEN EN VOETBALKAMPEN

Collectieve trainingen blijven tot nader order voor alle voetbalclubs in België opgeschort tot en met 5 april, zoals beslist door de Veiligheidsraad. Voor de periode erna zal de crisiscel de adviezen van de Veiligheidsraad opvolgen. 

Ten slotte heeft de corona crisiscel beslist om alle activiteiten voor de jeugd, zoals voetbalkampen, te annuleren en dat minstens tot na de paasvakantie

WOENSDAG 18 MAART 2020

De Raad van Bestuur van de Pro League hebben besloten dat, conform de beslissingen van het Nationale Veiligheidsraad, de trainingen in alle Pro League clubs (reeks 1A en 1B) zouden stilgelegd worden tot minstens 5 april, onder voorbehoud van verdere beslissingen van de overheid.

Een herneming van de competitiewedstrijden zal gebeuren in functie van de herneming van de trainingen bij onze clubs, waarbij uiteraard een redelijke termijn in acht zal genomen worden om de spelers wedstrijdfit te krijgen. De beslissing over het hernemen van de wedstrijden en speeldagen die voor eind juni gespeeld kunnen worden, zal dan genomen worden.

DINSDAG 17 MAART 2020

Op dinsdag 17 maart hield UEFA een videoconferentie omtrent UEFA EURO 2020 en andere internationale competities, tornooien en wedstrijden.

  • EURO 2020 gaat niet door deze zomer, maar vindt plaats van 11 juni tot 11 juli 2021
  • Alle internationale activiteiten gepland in juni en juli 2021 worden verplaatst (Women’s EURO, Nations League final four, U21 EURO)