PlayGreen

Dag beste collega’s!

 

Zoals jullie ongetwijfeld hebben zien passeren, zijn wij met Voetbal Vlaanderen een nieuw project gestart, PlayGreen! Hiervoor zijn wij nog steeds op zoek naar voldoende vrijwilligers met een passie voor het klimaat. Daarom zouden wij willen vragen of jullie nog familie of vrienden hebben die het zouden zien zitten om deel te nemen als vrijwilliger aan het PlayGreen project. We hebben zeker nog een extra behoefte richting meisjes/vrouwen aangezien minstens 40% van ons Green Team vrouwelijk dient te zijn.

 

Hieronder nog even een korte schets van het project.

Wat is PlayGreen?
PlayGreen is een Europees project dat via het inzetten van jonge vrijwilligers, sportevenementen klimaatvriendelijker wil maken. Voetbal Vlaanderen is één van de 6 partners in dit Erasmus+ project en probeert zo zijn steentje bij te dragen aan de klimaatproblematiek. Met dit Europees project wilt Voetbal Vlaanderen jonge mensen die niet of nauwelijks sporten engageren in de sport. De trigger? Duurzaamheid, energie en het klimaat. PlayGreen is dus een innovatief vrijwilligersprogramma in de sport gebaseerd op de bescherming van het klimaat getest binnen het voetbal. Een project voor en door jongeren met de federatie als mentor, om sportevents duurzamer te maken.

Waar zijn wij naar op zoek?
Ben je tussen de 14 en 30 jaar? Ben jij gemotiveerd om je in te zetten voor het klimaat op een leuke en sportieve manier? Dan ben jij dé topper die wij nodig hebben!

Wij zoeken minstens 20 jongeren (M/V/X) die samen met ons, Voetbal Vlaanderen, een voetbalevent willen organiseren op een duurzame manier. Samen zoeken we naar praktijkgerichte oplossingen om dit event zo klimaatvriendelijk mogelijk te organiseren. Je verwerft een unieke ervaring en een sterk internationaal netwerk. Het hele project loopt tot eind 2020. Deze groep vrijwilligers vormen samen het ‘Green Team’. Wil jij deel uitmaken van dit fantastische team? Vul dan zeker ons formulier in op de Voetbal Vlaanderen website voor vrijdag 27 september (https://www.voetbalvlaanderen.be/projecten/playgreen).

Hebben jullie nog specifieke vragen omtrent het project, twijfel niet om mij te contacteren! Alvast bedankt voor de hulp!

Met sportieve groeten,
Nand De Klerck

 

Nand De Klerck | Beleidsmedewerker

+32 485 83 04 54