Krantenartikel EMM A – Ganshoren

Eendracht Mechelen a/d Maas houdt één helft gelijke tred tegen tweede nationaler Ganshoren: “Niet met de billen bloot onderuit gegaan”

VOETBAL TWEEDE RONDE BEKER VAN BELGIË: Een fel gehavend Eendracht Mechelen a/d Maas beet tegen het twee reeksen hoger geplaatste Ganshoren fel van zich af, maar kon niet verhinderen dat de Brusselaars zich verdiend plaatsten voor de derde ronde van de Beker van België. Vooral na de rust claimde een steviger Ganshoren meer veldoverwicht en kwam het klassenverschil tot uiting. Een alert keepende Doran Gilis behoedde toen zijn team voor een hogere score.

Eendrachtkapitein Giuseppe De Luca, verleden week tegen in de bekerpartij tegen Rutten nog goed voor drie doelpunten, kreeg een extra mannetje opgeplakt en kwam nu voorin minder aan zijn trekken. “Met 0-3 onderuit gaan tegen een tweede nationaler is geen oneer”, klonk De Luca na de wedstrijd. “Zeker als je weet dat we niet op onze sterkste konden aantreden. Een viertal spelers moesten gekwetst afhaken en enkel anderen waren pas terug uit vakantie. Toch boden we de eerste helft goed weerstand. Een steviger Ganshoren klom rond het halfuur op voorsprong, maar wij hadden via Pär Janssen wel nog een goede mogelijkheid om langszij  te raken. Pär krulde de voorzet van Czifrik echter nipt voorbij de tweede paal.”

Ganshoren maakt na de rust het verschil

Na de rust viel de Eendracht Maasmechelen terug en domineerden de bezoekers. Een uitstekend keepende Gilis behoedde toen zijn team voor een afstraffing. Ook aanvallend kwam de thuisploeg amper in het stuk voor. “Vooral in het eerste kwartier was het niveauverschil merkbaar. Logisch ook. Ganshoren telde verschillende spelers die eerder bij RWDM, Charleroi of andere Brusselse teams uit de nationale reeksen speelden. Voorin kreeg ik weinig ruimte en de aanvoer vanuit het middenveld was te weinig. We  ondergingen toen de wet van de sterkste. De weg naar de competitiestart is echter nog lang. De volgende weken zullen we verschillende gekwetsten recupereren. Bedoeling is dat we in competitie toch in de bovenste helft mee draaien.  De puzzelstukken zullen goed vallen. Zeker weten”, aldus Giuseppe De Luca, die aan zijn zesde seizoen bij Eendracht begint.

Ook trainer Koen Vanhelden kon de bekeruitschakeling plaatsen. “het is een opsteker dat we niet met de billen bloot gingen”, analyseerde de Eendrachttrainer. “Voor de rust was er van klasseverschil amper sprake. Ganshoren telde meer ervaring en ging er steviger tegenaan, maar uitvoetballen zat er niet in. Ze pegelden de bal lukraak vooruit. Hun sterk spelend spitsenduo maakte het verschil. Ondertussen bouwen we geduldig aan de voorbereiding van het nieuwe  seizoen. Met Dreesen (hamstrings), Tibo Beckers (hersenschudding), Zotti (knie), Joris Beckers (enkel), Bouazil (enkel) en nog verschillende vakantiegangers, missen we op dit ogenblik nog veel sterkhouders. Wanneer iedereen present  tekent, komen we sterker voor de dag dan verleden seizoen”, besluit Vanhelden.