Juve Hasselt – EMM A

 

Speeldagnummer: 3
Datum: 26 september 2020
Aanvangsuur: 20:00u
Locatie: Ten Hove z/n
  3510 Kermt
   
Overige wedstrijden
Achel VV 3-3 Torpedo Hasselt
WS Schoonbeek-Beverst 4-0 Bregel Sport
FC Alken 1-4 Zonhoven United
Herk de Stad 2-0 GS Bree-Beek
FC Herderen-Millen 3-2 FC Eksel
K FC Helson-Helchteren 0-2 Bilzen-Waltwilder
Zepperen-Brustem 1-2 SV Herkol-Neerpelt
FC Juve Hasselt – Eendracht Mechelen a/d Maas: 4-2
Scheidsrechter: Jorissen Jo, Ass1: Saenen Dries, Ass2: Theunis Henri
LINE UP
1- Forier Jente
10- Pirotte Niels
13- Decatte Michiel
14- Vandenbosch Daan ↓88
15- Jason Olivier
16- Vandeborne Troy ↓78
3- Gielen Jan
6- Vernijns Dries
7- Blockx  Jo
8- Brialmont Olivier ↓40
9- Gilissen Tuur
26- Gilis Doran
10- De Luca Giuseppe
12- Czifrik Kevin
17- Zotti Michele
19- Pirlet Ruben ↓75
20- Vandebosch Glenn ↓55
24- Alajdi El Idrissi Jalal
4- Beckers Joris
6- Solberg Brent
7- Kocaslan Mikail ↓46
9- Aykaç Kerim
Invallers Invallers
20- Cops Dries
11- Snoeks Marco ↑78
12- Liefsoens Lennert ↑40
17- Swinnen Cedriek ↑88
13- Maes Ruben
11- Avci Arif ↑46
15- Wevers Jarne ↑75
16- Pacan Sander ↑55
Technische staf Technische staf
T1: Joris Menten
T2: Simone Sandro
Keeperstrainer: Kevin Pirens
Verzorger: Timmers Lois
T1: Koen Vanhelden
T2: Czornyj Kevin
Keeperstrainer: Stevens Jacky
Verzorger: Van Holle Stefan
Wedstrijd statistieken
Vandenbosch Daan, Liefsoens Lennert, Swinnen Cedriek, Aykaç Kerim
 
13′ 1-0 Brialmont Olivier, 19′ 2-0 Gilissen Tuur, 52′ 2-1 Giuseppe De Luca, 82′ 2-2 Avci Arif, 83′ 3-2 Vermijns Dries, 88′ 4-2 Gilissen Tuur
 
Wedstrijd verslag

Juve Hasselt heeft na een pittig duel met E. Mechelen a/d Maas zijn eerste seizoenszege op zak. “Wij hebben nu vier punten op negen. Dit is loon naar werken”, zegt Joris Menten, die samen met centrale verdediger Jan Gielen de coaching op zich neemt bij de Hasseltse fusieclub. Menten ziet in de promovendus zeker geen degradatiekandidaat. “De middenmoot mogen we ambiëren”, stelt hij zelfverzekerd.

Er werd zaterdagavond vinnig geknokt voor de punten. Soms tot op het randje. “Ja, er zat intensiteit in de match”, drukte Jan Gielen het een ietsje anders uit. “Maar dat hoort erbij. Op die manier moeten we spelen om punten te halen. Van tweede naar eerste is toch een redelijke stap. Vorige week pakten we ons eerste punt bij Bregel, nu onze eerste zege. Vier punten, daar kan je als promovendus mee thuiskomen.”

Juve verdiende de zege. De Hasselaren legden meteen een pijnpunt bloot bij de tegenstander: Mechelen a/d Maas was achteraan erg kwetsbaar. Er waren amper twintig minuten weggetikt en het stond al 2-0. Eerst werd een verre inworp slecht weggewerkt, wat Brialmont toeliet de score te openen en toen Pirlet z’n interventie slecht timede kon Gilissen rustig richting Gilis trekken en afronden. Coach Van Helden noemde het een jeugdzonde. Wat hem meer stoorde was de te platte aanpak van zijn mannen voor de rust. “We hebben de match in de eerste helft verloren. Als je wilt winnen, moet je in de eerste plaats de duels winnen en dat gebeurde niet.” Daar kwam na de verfrissing verandering in. Mechelen a/d Maas drong Juve, dat op counteren werd aangewezen, constant terug. De Luca maakte er met een mooie beweging 2-1 van en na knap werk van Aykaç op links schoot invaller Avci perfect in één tijd de 2-2 tegen de touwen. “We hadden misschien voor die gelijke stand moeten kiezen”, overwoog Van Helden achteraf. Z’n collega Gielen sprak van “toch wel een snelle reactie van mijn mannen”.

Sensationeel slot

Hoe dan ook: in een sensationeel slot ging Eendracht opnieuw zwak verdedigen. “Kevin (Czifrik) had de binnenkant moeten dichthouden”, merkte Van Helden op. Gebeurde niet, wat Vernijns toeliet zich centraal door te zetten en de thuisploeg op weg te zetten naar de eerste zege. Toen de ingevallen Snoeks er El Idrissi gewoon afliep en Gilissen zijn voorzet met het hoofd kon deviëren, lag Eendracht definitief knock-out: 4-2. De Maaslanders zijn hun maximum én de leidersplaats kwijt. Maar die 1 op 21 van vorig seizoen indachtig, kunnen ze met 6 op 9 alleszins van een betere start spreken. (bron HBVL (Jos Castermans)