Ga naar de Old stars Ga naar de maandplanning Ga naar het G-voetbal

 

e. mechelen a/D MAAS (1 prov.)
“Mensen zijn belangrijker dan beton”
Met de nieuwe accommodatie zet fusieclub Eendracht Mechelen aan de Maas (1 prov) een nieuwe stap in het fusieverhaal. “Met gezond verstand en respect nemen we als rechtgeaarde Maasmechelaars elke hindernis”, aldus Egide Maes,
Na speeches van de 85-jarige voorzitter van de beheerraad Egide Maes en van Gilbert Timmermans van Voetbal Vlaanderen werden de huldigingsplaat en de fotomuur onthuld voor de vele aanwezigen. Coördinator Guy Beckers had voordien al de nadruk gelegd op het warme Eendracht. “Nadat de twee Maasmechelse clubs Verbroedering en Cerkel zestig jaar lang op een kilometer van elkaar hun thuiswedstrijden betwistten, kwam er vijf jaar geleden eindelijk een fusie. Het werden vijf bewogen, maar vooral mooie jaren met een sanering, het behalen van het interprovinciale label, de aanleg van een kunstgrasveld en als voorlopig sluitstuk de ingebruikname van de nieuwe accommodatie met kantine en zes nieuwe kleedkamers. En toch is dit maar beton. De echte kracht van de club zit in de mensen. Eendracht, dat 637 actieve leden telt, is vooral een warme club. Wij willen inclusief zijn. Dat blijkt uit ons G-team, de afdeling wandelvoetbal voor senioren, de studiebegeleidingsdienst en de steun aan projecten in Gambia en Lombok.” (gsb)

Sitemap
EMM bonuspage panathlon connect US follow
In het kader van het uitvoeringsbeleid Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100% achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Eendracht Mechelen a/d Maas volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.
 
Schrijf je in voor de maandelijkse e-nieuwsbrief